Starptautiskā izstādē „Vide un Enerģija” Rīgā

No 18. līdz 21. oktobrim Ķīpsalā notika 8. starptautiskā enerģētikas, energo-efektivitātes, infrastruktūras un vides tehnoloģiju izstāde „Vide un Enerģija 2012”, kurā šogad tika akcentēti energoefektivitātes, energoapgādes, vides tehnoloģiju un infrastruktūras uzlabošanas risinājumi un atjaunojamās enerģijas resursu efektīva izmantošana.

Apmeklētāji varēja iepazīties ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem saules, vēja un citu dabas resursu efektīvā izmantošanā energoapgādē, ko piedāvāja uzņēmēji no Kanādas, Beļģijas, Vācijas, Itālijas, Čehijas, Zviedrijas, Polijas, Baltkrievijas, Lietuvas.

Izstādē tika prezentētas energoefektīvās siltumapgādes un mājokļu siltināšanas tehnoloģijas, videi draudzīgas apkures sistēmas, ventilācijas un kondicionēšanas iekārtas, notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģijas rūpnieciskajā un individuālajā sektorā. Tāpat varēja uzzināt, kā energoefektivitātes uzlabošanai var saņemt ES atbalsta finansējumu.

Šogad izstādē īpašs akcents tika likts uz e-transportu – elektromobiļiem, hibrīdautomobiļiem un cita veida videi draudzīgiem transporta līdzekļiem. Zaļās enerģijas un vides tehnoloģiju klasteris prezentēja gan pašus automobiļus, gan elektroautomobiļu uzlādes iekārtas, gan rīkoja seminārus, interesentiem pastāstot par vides, tautsaimniecības un cilvēka ieguvumiem, izmantojot alternatīvos transporta līdzekļus.

Izstādes ekspozīciju papildināja daudzveidīga semināru programma par aktuāliem energoefektivitātes jautājumiem, klimata pārmaiņu tehnoloģijām un ilgtspējīgas “zaļās” enerģijas jautājumiem, ko rīkoja sadarbības partneri – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Rīgas Enerģētikas aģentūra.

Mūsu tehnikuma skolotāji Andrejs Dortiņš un Sergejs Knišovs Eiropas Sociālā fonda projekta „ Profesionālo mācību priekšmetu pedagogu un prakses vadītāju teorētisko zināšanu un praktisko kompetenču paaugstināšana” ietvaros apmeklēja šo izstādi. Izstādes laikā tika organizēti dažādi semināri, kuros piedalījās mūsu skolotāji, prezentējot Daugavpils Valsts tehnikumu un paveikto darbu. Līdzdalība semināros deva iespēju iepazīties ar enerģētikas un telekomunikāciju vadošajiem speciālistiem valstī un iezīmēt potenciālās sadarbības iespējas.

Visi interesenti 25.oktobrī plkst. 11.30 tiek aicināti piedalīties izglītojošā seminārā par iegūto pieredzi un inovācijām, (Strādnieku ielā 16, 75.aud.).

1   2   3

4   5   6

Informāciju sagatavoja: Sergejs Knišovs