Konkurss „Profs - 2012”

Lai informētu jauniešus par darba tiesībām un darba aizsardzību, jau sesto gadu tiek rīkots konkurss „Profs 2012”, ko Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība īsteno Eiropas Sociālā fonda projekta „Darba attiecību un darba drošības normatīvo aktu praktiska piemērošana nozarēs un uzņēmumos” ietvaros, aicinot profesionālo skolu vecāko kursu audzēkņus uzlādēties ar zināšanām rītdienas darbam. „Profs 2012” sniedz audzēkņiem iespēju iegūt praktiskas zināšanas par darba tiesībām, darba drošību un arodbiedrību lomu darbā.

IMG 4234   IMG 4226   IMG 4198

Šogad Konkursa “Profs 2012” galvenais mērķis bija veicināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu interesi un izpratni par darba tiesībām un drošību, uzsākot darba gaitas, kā arī rosināt izglītības iestādes vairāk pievērsties jautājumiem, kas skar jauniešu gatavību sākt darba dzīvi.

Lai piedalītos konkursā, tehnikuma audzēkņiem vispirms bija jāaizpilda pieteikuma anketas. Pirmās kārtas anketā bija jāatbild uz 45 jautājumiem par darba tiesībām, darba aizsardzību un sociālo dialogu.

Pusfināls notika Rēzeknē 2012.gada 14.novembrī, konkursā piedalījās septiņas Latgales novada profesionālās skolas. Daugavpils Valsts tehnikumu pārstāvēja: Anita Petrova, Marina Škuratova (4.grupa), Jevģenijs Katiševs, Aleksandra Paramoņenko, Olga Prokopenko, Deniss Rodčenko, Edvīns Šestakovskis, Vjačeslavs Šostaks (PR 41), Marina Kozela, Olga Rožnova (V 41).

Komandām, kuras tika atlasītas dalībai pusfinālā, bija jāizpilda vairāki uzdevumi: mājas darbs, viktorīna un praktiskie uzdevumi par darba tiesībām, darba aizsardzību un sociālo dialogu.

Mūsu komandas dalībnieki atbildēja droši un pārliecināti, praktiskos uzdevumus izpildīja ātri un pareizi. Latgales novada pusfinālā Daugavpils Valsts tehnikuma komanda ieņēma 4 vietu.

No sirds apsveicu mūsu audzēkņus un novēlu, lai ir prieks un gandarījums par gūto pieredzi, kas noderēs turpmākajās darba gaitās. Izsaku pateicību Kazimiram Stivriņam par palīdzību braucienā uz Rēzekni.

Informāciju sagatavoja: Valentīna Narbute