Skolotāju mobilitāte Nordplus programmas ietvaros

Daugavpils Valsts tehnikuma septiņi skolotāji laikā no 12.- 18.novembrim Nordplus programmas projekta „Skolotāju mobilitāte Baltijas valstu izglītības telpā” ietvaros apguva pieredzi Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskajā skolā.

Mobilitātes brauciena laikā iepazināmies ar sadarbības partneru materiāli tehnisko bāzi, apmeklējām nodarbības, izzinājām Lietuvas izglītības sistēmu un prasības darba tirgū. Protams, vislielāko interesi radīja lokomotīves simulators un 3D klase, kas iegādāta un uzstādīta par Eiropas Struktūrfondu piešķirtajiem līdzekļiem.

Ar skolas administrācijas atbalstu tika organizēta ekskursija uz audzēkņu prakšu vietām kompānijā „Viļņas Dzelzceļš”.

Kultūras programmas ietvaros iepazināmies ar Viļņas vēsturisko centru, kas 1994. gadā iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Gediminas pils tornis un skatu laukums, no kura paveras brīnišķīgā Viļņas panorāma. Sv. Staņislava un Sv. Vladislava katedrāle-bazilika ir visnozīmīgākā svētvieta visas valsts katoļiem, lielākā kristīgo, tautas un valsts svētku norises vieta. Skaistākā baroka baznīca Viļņā - Sv. apustuļu Pētera un Pāvila baznīca, kas slavena ar savu bagāto un izsmalcināto interjeru, kuru darinājuši itāļu mākslinieki.

Krievu Drāmas teātrī apmeklējām lirisko komēdiju „Thank you, Margo!” Šokolādes namā, kur var apskatīt ar rokām darinātus šokolādes izstrādājumus, bijām uzaicināti piedalīties degustācijas pasākumā. Viļņas Dzelzceļa muzeja, Enerģijas un tehnoloģiju muzeja un Lietuvas Bankas naudas muzeja apmeklējums deva iespēju ielūkoties un izzināt Lietuvas valsts tautsaimniecības nozaru attīstību vēsturiskā skatījumā.

Nākamā gada pavasarī pie mums plāno ierasties septiņi skolotāji no Viļņas, lai gūtu pieredzi jauno loģistikas speciālistu sagatavošanā. Kā projekta noslēguma pasākums plānota vērienīga starptautiska konference. Mobilitātes dalībnieku atskaites seminārs plānots 27.novembrī plkst. 14.00, 75.aud. Strādnieku ielā 16.

1   2   3

4   5   6

Informāciju sagatavoja: Ilona Kozlovska