Latgales māla pasaules noslēpumi

Izglītojošo pasākumu cikla ietvaros turpinām izzināt savas pilsētas kultūrmantojuma vērtības un apmeklēt zīmīgas vietas. Šoreiz- Daugavpils Māla mākslas centrs.

Pateicoties īstenotajam pārrobežu sadarbības projektam "Kreatīvā tūrisma attīstība, izveidojot Māla mākslas centrus Daugavpilī un Utenā", kas popularizē reģiona kultūrvēsturisko mantojumu- podniecības tradīcijas, Daugavpilī izveidots mūsdienīgs kultūras un tūrisma objekts.

Konferenču un izstāžu zālē skatāma Tautas mākslas studijas „Latgale” darbu izstāde „Keramikas māksla- veltījums Latvijai”, kas darbosies līdz 30.decembrim. Keramiķe Ingūna Sauša, kura pārzina tradicionālās tehnikas un labprāt eksperimentē ar dažādiem citiem tehniskiem paņēmieniem, ar aizrautību un sirds mīlestību pret savu darbu stāsta mums par katra māla trauka tapšanas procesu.

Blakus izvietota cepļu telpa ar izstrādājumu žāvēšanas kamerām un elektriskajām keramikas apdedzināšanas krāsnīm, pie kurām izkārtojušies savu kārtu gaida virkne izveidotu darbiņu.

Vasaras izstāžu stikla galerijā var aplūkot un iegādāties Latgales keramiķu darbus no dažādiem materiāliem- māla, šamota un porcelāna.

Ielūkojamies mūsdienīgi aprīkotās keramiķu darbnīcās. Izrādās, ka mūsu mākslinieki darina ne tikai funkcionālus vai dekoratīvus traukus un dekorus, bet arī smalkas porcelāna rotaslietas.

Keramiķe Lilija Zeiļa demonstrē sava amata prasmes un piedāvā arī mums iesaistīties darba procesā. Tiek izgatavoti mūsu pirmie darbiņi, kuri tiks apdedzināti speciālā krāsnī un pirms Ziemassvētkiem sasniegs to autorus.

Vēl viens skaists izglītojošs pasākums, kas paplašina mūsu redzesloku un bagātina ar jauniem atklājumiem.

1   2   3

Informāciju sagatavoja: Inta Laurena