LR Ziemas čempionāts un Daugavpils čempionāts ziemas divcīņā

18. un 19.janvārī Daugavpilī notika pirmais 2014.gada Latvijas čempionāts – Ziemas čempionāts uz airēšanas ergometriem "Concept II", kurā 200 sportisti sacentās par LR čempionu tituliem 6 grupās - "Para-airētāji", "Masters", Junioru "C" (2000.dz.g. un jaunāki), junioru "B" (1998.-1999.dz.g.), junioru "A" (1996.-1997.dz.g.) un senioru (1995.dz.g. un vecāki).

Šajā čempionātā startēja arī viesi no Lietuvas( Kauņa un Šauļi), Polijas (Elka), Krievijas (Kaļiņingrada). Un, protams, arī Latvijas (Jelgava, Daugavpils, Jūrmala un Rīga). Daugavpils airētāju aktivitātes notika sadarbojoties ar Latvijas Paraolimpisko komiteju un Airēšanas federāciju.

Čempionāts sākās ar atklāšanas parādi un Latvijas Airēšanas federācijas viceprezidentes Dainas Šveicas, Daugavpils vicemēra Jāņa Dukšinska, Daugavpils Profesionālās vidusskolas direktores Ingrīdas Brokānes īsām uzrunām, apsveikumiem un veiksmīgu startu vēlējumiem, Rīgas Airētāju kluba prezidentes Baibas Strautmanes apbalvojumu pasniegšanu no Latvijas Sporta veterānus avienības Daugavpils "Masters" kustības aktīvākajiem dalībniekiem Aleksejam Lavrenovam un Vladimiram Pupelam par veiksmīgiem startiem 2013.gada Pasaules "Masters" Olimpiādē Turīnā.

Sīvā cīņā pārliecinoši uzvarēja arī Daugavpils Profesionālās vidusskolas audzēkņi.

Junioriem "A" grupā:

1. vieta - Arnas BARKAUSKAS "Favoritas" (Kauņa)

2. vieta - Marius SKRIDAILA "Favoritas" (Kauņa)

3.vieta - Vladislavs UGARENKO Daugavpils BJSS( V-21 grupas audzēknis)

Senioru grupā:

1.vietā - Elza GULBE Airēšanas klubs "Majori"

2.vietā - Kotryna LAŠAITE "Favoritas" (Kauņa)

3.vietā - Olga SVIRSKA Latgales Airēšanas un Tūrisma centrs ( DR-11 grupas audzēkne)

1-1   2   3

 

 

 

 

Komandu sacensībām gatavoja treneri Vladimirs Pupels un Aleksejs Lavrenovs. Mēs lepojamies ar mūsu audzēkņu un treneru sasniegumiem sportā.

Informāciju sagatavoja: Dina Ļecka