Sporta 2013./2014. mācību gada rezultātu pārskats

Noslēdzies sacensību gads mūsu skolā, apkopoti sportisko sasniegumu rezultāti un pasniegtas balvas konferencē, Rīgā.

2013./2014. māc.g. mūsu skolu Latgalē un Republikā pārstāvēja divas komandas – meiteņu un jauniešu. Meitenes piedalījās 10 sporta disciplīnās, bet jaunieši sacentās 12 disciplīnās. Visa gada garumā cīņa bija spraiga un interesanta. Komanda vinnēja un zaudēja, bija gan sakāves, gan uzvaras prieks, uz katru startu sportisti devās ar domu - tikai uzvara. Šīs nogurdinošās cīņas iznākums nebija prognozējams.

DSC01189   DSC01211   DSC01265

 

 

 

 

Meiteņu komanda kopvērtējumā Latgales reģionā ieguva 1. vietu, apsteidzot Jēkabpils AK un Austrumlatgales PVS. Kopvērtējumā Republikas mērogā Daugavpils Profesionālās vidusskolas meiteņu komanda ieguva 1. vietu. Skolas kolektīvs lepojas ar meiteņu komandas sportisko sniegumu un profesionalitāti.

Jauniešu komandai mazliet pietrūka veiksmes. Visa gada garumā mūsu komandai līdzas pēc punktu skaita bija DCPV, un, lai iegūtu Latgales reģiona kopvērtējumā 1. vietu , mūsu komandai pietrūka 1 punkts. Visu noteica iegūto vietu skaits. 1. vietu mums un DCPV bija vienāds skaits – pa sešām abām izglītības iestādēm un 2. vietu mums bija par vienu mazāk. Taču kopvērtējumā Republikas līmenī mūsu izglītības iestāde pārliecinoši ieguva 1. vietu.

Mūsu skolas audzēkņi piedalās ne tikai Latgales un Republikas mēroga sacensībās, bet pārstāv pilsētas un skolas godu arī starptautiskajās augsta ranga sacensībās.

Mūsu skolas sportisti svarcēlāji piedalījās Eiropas čempionātā (Jānis Bērtulis, Armands Tennis, Raimonds Pacevičs). 2013.gada nogalē mūsu audzēknis piedalījās svarcēlāju Pasaules čempionātā Tjumeņā (Krievija).

Mūsu volejbola komandas arī aizstāv skolas godu starptautiskajā līmenī. Pirmoreizi šajā mācību gadā mūsu skola piedalījās Ziemassvētku turnīrā Elkā (Polija), kur mūsu komanda uzvarēja visus pretiniekus no Polijas, Lietuvas un Krievijas un ieguva 1. vietu

Mūsu divas volejbola komandas piedalījās profesionālo skolu Baltijas čempionātā un ieguva 1. vietu uzvarot Igaunijas un Lietuvas komandas.

Skolā mācās arī audzēkņi, kas nodarbojas ar airēšanu un veiksmīgi piedalās dažādās sacensībās. Š.g.februārī mūsu skolas airētāju komanda debitēja airēšanas sacensībās Tallinā (Igaunija) un ieguva 1. vietu no 12 komandām (Igaunija, Lietuva, Ukraina, Latvija ,Krievija).

Skolā mācās un sporto brīvās cīņas sportisti, kas pārstāv sacensībās gan pilsētu, gan skolu. Apkopojot paveikto darbu šajā mācību gadā, gribu pateikties treneriem, sporta skolotājiem, administrācijai, vispārizglītojošo un profesionālo priekšmetu skolotājiem, kuratoriem par sapratni, atbalstu un lojalitāti pret mūsu sportistiem.

Vairāk foto...

Informāciju sagatavoja: Vladimirs Pupels