Daugavpilieši ceturtie Latvijas Speciālās Olimpiādes UNIFIED telpu futbola sacensībās

2017. gada 31. janvārī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā notika kārtējās Latvijas Speciālās Olimpiādes UNIFIED sacensības telpu futbolā, kuras droši var nosaukt par tradicionālām, jo šīs sacensības tiek organizētas jau kuru gadu pēc kārtas. Sacensībās pēc UNIFIED sistēmas vienā komandā piedalās sportisti ar garīgās attīstības traucējumiem un sportisti no vispārizglītojošām iestādēm, kurus sauc par „partneriem”.

DSC-0465.sized   DSC-0468.sized   IMG 2772

 

 

 

 

Par to, cik populāras ir šīs sacensības, liecina kuplais dalībnieku skaits. Sacensībām bija pieteiktas 19 komandas no visas Latvijas, no kurām 7-8 komandas reāli varēja pretendēt uz medaļām. Mūsu pilsētas godu aizstāvēt devās Daugavpils 1. speciālās pamatskolas pārstāvji A. Gurkins, S. Kirčenko, A. Makarenko, V. Nikolajevs un A. Beļajevs, kā arī partneri no PIKC „Daugavpils tehnikums” pārstāvji O. Lukjanovs (EM-41), M. Ciršs (L-31) un D. Lomako (L-31). Sīvā cīņā, izejot no apakšgrupas uz finālsacensībām, daugavpiliešiem diemžēl nedaudz nepaveicās finālā un viņi palika ceturtie. Bet, ņemot vērā to, ka dalībnieku skaits bija ļoti liels, tas neapšaubāmi ir augsts rādītājs.

Informāciju sagatavoja: Daugavpils 1. speciālās pamatskolas sporta skolotājs Aleksejs Mirkins un Daugavpils tehnikuma sporta organizators Vladimirs Pupels