Leonardo da Vinci projekta atskaites seminārs

14. decembrī notika seminārs, kura mērķis bija pastāstīt un dalīties pieredzē ar kolēģiem par šī gada novembrī Austrijā īstenotā Leonardo da Vinci apakšprogrammas projekta “Kvalifikācijas koncepcija Eiropā - inovācijas tehnisko profesiju apmācībā” ieguvumiem.

Seminārā piedalījās tehnikuma metālapstrādes, automehānikas, dzelzceļa transporta sfēras, pakalpojumu sfēras (frizieri un drēbnieki) skolotāji, kā arī citi ieinteresētie skolotāji.

Projekta dalībnieki pastāstīja par profesionālās izglītības sistēmu Austrijā, par automehāniķu, virpotāju, atslēdznieku, metinātāju, frizieru un drēbnieku, kā arī kvalificētu jauno speciālistu dzelzceļa transporta sfērā sagatavošanas nosacījumiem vienā no Eiropas attīstītākajām valstīm – Austrijā. Bija parādītas vairākas prezentācijas par šo tēmu un viena izzinoša, tematiska filma par Austrijas dzelzceļu. Visa sniegtā informācija izraisīja lielu interesi semināra dalībniekos. Seminārā valdīja draudzīga un labvēlīga gaisotne.

Vēl jāpiemin viens būtisks fakts, ka projekta realizācijas laikā pirmo reizi veiksmīgi piedalījās pakalpojumu sfēras pasniedzēji (frizieri un drēbnieki), kuri novērtēja šī projekta lietderīgumu tehnikumam.

Galvenā projekta nozīme un vērtība ir tajā, ka pasniedzēji, kuri piedalījās projektā, tagad ir multiplikatori savā profesionālajā sfērā.

Informāciju sagatavoja : Ļubova Deļmuhamedova