Mācību ekskursija uz Ventspili

Šī gada novembrī Daugavpils Valsts tehnikuma LE-1 grupas audzēkņi un skolotāji devās mācību ekskursijā uz Ventspili. Ekskursijas mērķis bija iepazīties ar Ventspils dzelzceļa stacijas darba organizāciju, kā arī apskatīt Lokomotīvju depo struktūrvienības darbību.

Pirmā ceļa pietura bija Ventspils dzelzceļa stacija, kur SIA „LDz Cargo Ventspils reģionālā centra” direktors Vladislavs Kļaders, „Baltijas Ekspresis” tehniskais direktors Modris Burkovskis un Ventspils stacijas priekšnieks Tadeušs Keziks sniedza audzēkņiem vispārēju informāciju par Ventspils dzelzceļa staciju, lokomotīvju saimniecības tehniķa pienākumiem un darba iespējām nākotnē. Audzēkņi aktīvi iesaistījās diskusijā un uzdeva jautājumus.

Vēlāk audzēkņi devās apskatīt "Baltijas Ekspresis" Lokomotīvju remonta cehu, kur skolēniem uz interesējošiem jautājumiem atbildes sniedza depo tehniskais administrators.

Tā kā diena vēl nebija beigusies, audzēkņiem bija iespēja apskatīt Ventspils pilsētu- Kalēja parku, Jūras parku, Ventspils naftas termināli, Livonijas Ordeņa pili. Redzējām populārās Ventspils krāsainās un dažādās gotiņu statujas, kas nebeidz pārsteigt apmeklētājus.

Audzēkņi kopā ar grupas vadītāju Olgu Arhipovu bija gandarīti par mācību ekskursiju, un atzina, ka mācību ekskursijas, kuras sniedz plašāku informāciju par turpmāko karjeras profesiju, ir īpaši lietderīgas.

1   2   3

Informāciju sagatavoja: LE -1 grupas audzēkņi