Profesionālās pilnveides kursi Vācijā

No 13.- 19. janvārim Bergisch Gladbach pilsētā Vācijā notika Comenius profesionālās pilnveides kursi „Mācīt un mācīties valodu multisensoriski, radošas metodes svešvalodu nodarbībās”, kuros piedalījās dalībnieki no Itālijas, Zviedrijas, Somijas, Polijas un Latvijas.

Galvenās nodarbību tēmas: smadzeņu darbības īpatnības (katrs no mums apgūst mācību vielu savādāk); mācīties spēlējot; mācību telpas iekārtojums; mūzika svešvalodas stundā; savas stundas fragmenta sagatavošana.

Tā bija iespēja izzināt vairāk par jauno pedagoģijas virzienu – zugostopediju, kas apskata multisensoriskās mācību metodes. Vārds „zugostopedija” nozīmē „piedāvājums”. Apmācībai jābūt pieejamai katram cilvēkam neatkarīgi no apmācības tipa (auditīvais, vizuālais vai kinētiskais). Nodarbībās, izspēlējot un izdejojot radošos darba uzdevumus, katram bija iespēja iejusties skolēna lomā.

Kursu dalībniekiem tika izsniegts kursu Portfolio ar mācību metodisko materiālu klāstu, spēļu un deju aprakstiem.

Tā bija iespēja arī savstarpēji dalīties pieredzē, saņemt informāciju par to- kā svešvalodas māca citās Eiropas valstīs. Pozitīvi atzīmējama labvēlīga gaisotne nodarbībās un ārpus tām. To radīja gan semināra organizatori, gan paši kursu dalībnieki. Kursu laikā apgūto pieredzi centīšos radoši izmantot savās stundās, lai padarītu mācību procesu radošāku. Jauni kontakti ar kolēģiem no citām valstīm un inovatīvās idejas ļaus bagātināt arī ārpusstundu pasākumu darbu un uzlabot attiecības ar audzēkņiem.

Publikācija "Sprache mit allen Sinnen lernen"

Informāciju sagatavoja: Brigita Mihailova