Starptautiskās dzimtās valodas dienas pasākums

21. februārī Daugavpils Valsts tehnikums atzīmēja Starptautisko dzimtās valodas dienu. Šogad tā bija veltīta latviešu rakstniekam Rūdolfam Blaumanim.

Mūsu tehnikuma skolotāji un audzēkņi iesaistījās UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas aktivitātē „Trāpīt laikā!”, jo Rūdolfs Blaumanis savā daiļradē aplūkoja indivīda un sabiedrības problēmas, kas ir būtiskas un aktuālas arī mums.

Skolotāja J. Dideviča, rādot prezentāciju “R. Blaumanim – 150”, pievērsa klātesošo uzmanību R. Blaumaņa personībai un viņa novitātēm latviešu literatūrā. Radoši un pozitīvi noskaņoti audzēkņi (M. Andrejeva, I. Čeičiniece, A. Korčevnaja, L.Možeiko, V. Afanasjevs, A. Soikāns, I. Kļučinskis, A. Zvereva) iestudēja R. Blaumaņa daiļdarbu fragmentus uz skatuves. V. Fiļimonova un V. Kļemovska pārsteidza skatītājus ar R. Blaumaņa dzejas lasījumiem, bet A. Ribakova fascinēja klausītājus ar R. Blaumaņa daiļdarba lasījumu vācu valodā. A. Grišāns skatītājiem lika aizdomāties par sevi, par dzīvi un eksistenci, piedāvājot filozofēt, lasot R. Blaumaņa darbu domu graudus PowerPoint prezentācijā. Pasākuma nobeigumā visi klātesošie noskatījās filmu “Nāc uz “Brakiem”.

Pateicamies visiem par interesi un aktīvu līdzdalību Starptautiskās dzimtās valodas dienas atzīmēšanā!

IMG 5984   IMG 5991   IMG 5999

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča