Latvija 100_pasakumu_plans

Pasākumu plāns (spiediet šēit...)


 

 Tekstilmozaika

Nolikums (spiediet šēit...)


 

konkurss pa_dabas_kapnem

Nolikums (spiediet šeit...)


matematikas vilcens_2018

Nolikums (spiediet šeit...)


Labdarības akcija

“Dalīts prieks – dubults prieks”

Latvijas valsts simtgadei veltīto pasākuma cikla ietvaros PIKC “Daugavpils tehnikuma” audzēkņu pašpārvalde iniciēja un organizēja labdarības akciju “Dalīts prieks – dubults prieks”.

Kastes ar konserviem, barības iepakojumi, segu ķīpas un neizmērojams sirds siltums – jau pirmajā akcijas nedēļā Daugavpils tehnikuma audzēkņu pašpārvaldes aicinājumam ziedot dzīvnieku patversmei atsaucās ļoti daudz cilvēku.

IMG 9423   IMG 9427   IMG 9437

 

 

 

 

IMG 9440   IMG 9450   IMG 9454

 

 

 

 

Akciju ar lielu entuziasmu atbalstīja tehnikuma pedagogi, audzēkņi, vecāki un tehniskais personāls. Nepilnu divu nedēļu laikā labdarības akcijā “Dalīts prieks – dubults prieks!” tika saziedots patversmēs mītošajiem dzīvniekiem vairāk nekā 175 kg barības. Ikvienam cilvēkam lielas krīzes vai nepatikšanu gadījumā ir iespēja lūgt līdzcilvēku – radu, draugu, kolēģu – palīdzību, taču mūsu četrkājainajiem mīluļiem – kaķiem un suņiem – šādas iespējas nav. Ik dienu dzīvnieku patversmē nokļūst suņi un kaķi, kuri dažādu iemeslu dēļ ir palikuši bez saimniekiem – ir noklīduši, pamesti un dzīvo uz ielas, nesaņemot pienācīgu aprūpi.

IMG 9459   IMG 9463   IMG 9480

 

 

 

 

IMG 9486   IMG 9496   IMG 9502

 

 

 

 

Dzīvnieku uzturēšanai atvēlētie līdzekļi patversmē ir ierobežoti, bet patversmju iemītniekiem regulāri nepieciešama barība, smiltis, siksniņas, bļodas, rotaļlietas un citi produkti. Labdarības akcijas organizatori aicina ikvienu iesaistīties ne tikai ziedojot, bet arī kļūstot par akcijas vēstnešiem, kā arī aicina atbalstīt kustību “Ķepas meklē mājas!” Nepērc! Adoptē no patversmes!

Paldies akcijas atbalstītājiem par sarūpētām dāvanām no visiem patversmes iemītniekiem!

Informāciju sagatavoja: audzēkņu pašpārvalde


Radošo darbu konkurss vācu valodā

2. kursa audzēkņi (TT-21,KS-21) bija ierosināti un aicināti piedalīties radošo darbu konkursā, kurš bija veltīts Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai. Konkursu organizēja vācu valodas skolotāja M.Vasiļevska. Divu nedēļu laikā audzēkņi gatavoja posterus un prezentācijas par Latviju. 16. novembrī viņi prezentēja savus darbus, kā arī vērtēja viens otru. Konkurss tika organizēts vācu valodā. Pasākuma laikā no audzēkņu puses bija uzdoti jautājumi par posteru saturu svešvalodā. Bija piedāvātas tēmas: „Latvijas daba“, “Mana pilsēta“, „Latvijas svētki“, “Mūzika un kultūra“, „Latvijas pilsētas“, “Mana dzimtene“, “Sports Latvijā“.

20171110 090612   20171122 213542

 

 

 

 

Audzēkņi labprāt un aktīvi piedalījās konkursā, uzrādot kreatīvu pieeju, čakli censtoties gan darba, gan prezentācijas laikā.

Konkursa rezultāti:

1.vieta: D.Prokofjeva un V.Simanoviča(KS-21)

2.vieta: A.Ozerska(TT-21)

3.vieta: Ē.Jazviča un M.Lukjanova(TT-21)

Informāciju sagatavoja: Maija Vasiļevska


Latvijas valsts neatkarības 99. gadadiena Daugavpils tehnikumā

Šonedēļ mūsu valstī bija notikuši svinīgie pasākumi, veltītie Latvijas Republikas Proklamēšanas 99. gadadienai. PIKC Daugavpils tehnikuma kolektīvs aktīvi iesaistījās “Es esmu Latvija” pasākumos: Lāčplēša dienai veltītajā pasākumā – lāpu gājienā, tikšanās ar Zemessardzes 34. Artilērijas bataljona pārstāvjiem. 1. kursa grupu audzēkņiem notika spēle “Erudīts”, spēle "Ko tu zini par Latviju?", radošo darbu konkurss 2. kursa audzēkņiem: informatīvie posteri, veltītie Latvijas Republikas dzimšanas dienai.

1   2   3

 

 

 

 

Tehnikuma sporta zālē notika sadraudzības spēle volejbolā, kurā uzvaru ieguva dienesta viesnīcas komanda. 17. novembrī notika svinīgais pasākums par godu Latvijas valsts neatkarības gadadienai. Ar skaistiem vārdiem un dziesmām par mūsu valsti radošie kolektīvi radīja svinīgo noskaņu un vienoja visus zem viena teikuma “Es esmu Latvija”.

4   5   6

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja: audzināšanas nodaļa


Spēle „Ko tu zini par Latviju?“

16. novembrī L-11 grupas audzēknis Ervīns Sarguns un angļu valodas skolotāja S. Bičkova organizēja un novadīja spēli „Ko tu zini par Latviju?“. Spēle bija veltīta Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai. Spēlē piedalījās 1. kursa L-11, VKV-11, AM-11 un ATS -11 grupu komandas. Spēlējot audzēkņi parādīja savas zināšanas par dzimtās valsts simboliem, vēsturiskajiem faktiem, Latvijas pilsētām un latviešu literatūras varoņiem. Spēle tika organizēta divās valodās: latviešu valodā un angļu valodā. Spēle tika sadalīta trijās daļās: fakti par Latviju, informācija par mūsu pilsētu un fotokonkurss „Daugavpils pilsētas durvis“, kura autors ir L-11 grupas audzēknis Ervīns Sarguns.

20171116 132737   20171116 133050   20171116 133627

 

 

 

 

Spēles rezultāti:

1. vieta – L-11 (1)

2. vieta – AM-11(2)

3. vieta – ATS -11,VKV -11

Audzēkņi bija aktīvi, pēc pasākuma visi spēlētāji pateicās par interesantu un aizraujošu laika pavadīšanu. Savukārt spēles organizētāji pateicās visiem spēlētājiem par atsaucību un pozitīvām atsauksmēm!

Informāciju sagatavoja: Svetlana Bičkova


Tikšanās ar Zemessardzes 34.Artilērijas bataljona pārstāvjiem

09.novembrī Lāčplēša dienas ietvaros PIKC “ Daugavpils tehnikumā” notika tikšanās ar Zemessardzes 34.Artilērijas bataljona pārstāvjiem. Pasākumā piedalījās audzēkņi no tehnikuma dienesta viesnīcām.

DGL9AHtilB0   DSC 0962   DSC 1015

 

 

 

 

Audzēkņi iepazinās ar Zemessardzes organizācijas būtību, nodarbošanos. Interesantiem tika piedāvāts kļūt par zemessargu kandidātiem.

DSC 1021   mHF9kdGOUi4   WXX8IMm W-o

 

 

 

 

Tehnikuma sporta zālē notika sadraudzības spēle volejbolā, kurā uzvaru ieguva dienesta viesnīcas komanda.

Paldies par dalību mūsu komandai un visiem, kas ieradās uz tikšanos.

Informāciju sagatavoja: dienesta viesnīcas parlaments


Spēle “Erudīts”

8. novembrī Strādnieku un Mendelejeva ielas korpusos notika spēle «Erudīts», kas veltīta Valsts svētkiem – Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai. Spēlē piedalījās pirmā kursa audzēkņi. Uzmanības centrā bija jautājumi par Latvijas neatkarības iegūšanu un atjaunošanu, Brīvības cīņām, valsts simboliem, svētkiem un atceres dienām, izcilākām personām.

DSC03706   DSC03709   DSC03716

 

 

 

 

 

Rezultātā Strādnieku ielā:

I vieta L-11,

II vieta TT-11,

III vieta TS-11,

Mendeļejeva ielā:

I vieta - DT-11,

II vieta - EM-11,

III vieta - KS-11 un KSV-11.

DSC03721    IMG 4070   IMG 4073

IMG 4074   IMG 4078   IMG 4080

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paldies vēstures skolotājiem par konkursa sagatavošanu, grupas audzinātājiem par atsaucību, audzināšanas darba nodaļas vadītājai N. Jurķevičai, mācību daļas vadītājai L. Samuilovai, izglītības metodiķei J. Didevičai un parlamenta pārstāvei A. Gorbulei par tiesāšanu.

Informāciju sagatavoja: vēstures skolotājs J. Krupskis


 

Audzēkņu tikšanās ar Zemessardzes 34. artilērijas bataljona pārstāvjiem

13. oktobrī “Daugavpils tehnikumu” apmeklēja viesi no Zemessardzes 34. artilērijas bataljona. Tikšanās tēma bija saistīta ar karjeras iespējām militārajā jomā.

Mūsu audzēkņi ieguva iespēju iepazīt mūsdienīgā militārā dienesta īpatnības, karavīra sociālās garantijas un darba algu, kā arī novērtēt sevi salīdzinumā ar pieprasījumiem jauniem karavīriem. Tikšanās veicināja arī audzēkņu patriotisko izjūtu un mācību motivāciju: pēc Zemessardzes pārstāvju vārdiem mūsdienīgs karavīrs ir gudrs karavīrs, ar daudzpusīgām zināšanām, sākot no vairāku valodu zināšanām.

1   2   3

 

 

 

 

Leitnants R. Čurakovs pastāstīja audzēkņiem par savu karjeras ceļu un par interesantākajiem momentiem no savas dienesta dzīves, piemēram, viņš pārbaudīja sevi treniņnometnē, kur bija aizliegts gulēt 7 diennaktis!

Īpašu interesi klātesošiem izraisīja militārais ekipējums: “broniks”, veste, ķīvere un mugursoma ar kopējo svaru ap 50 kg. Kā var redzēt bildēs, savas spējas rīkoties ar to parādīja gan mūsu puši, gan meitenes, gan daži pasniedzēji!

4   5   6

 

 

 

 

Paldies leitnantam Romanam Čurakovam un kaprālim Sandim Mukānam par saturīgām sarunām.

P.S. Ja jūs ieinteresēja karjera militārajā jomā, visu papildinformāciju jūs varat iegūt pa tālruni 26035049 (Leit. R. Čurakovs) vai 65421136 (Zemessardzes 34. artilērijas bataljons).

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs