Māksla metālā un dabas slēptais skaistums Preiļos

1

b_150_100_16777215_00___images_Ligo_skolas_soma_lv100-krasains.png

2020.gada 24.septembrī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros mūsu tehnikuma AM-21 un AM‑31 grupu audzēkņi devās uz Preiļiem, lai iepazītu Latgales dabas noslēpumus, kā arī izzinātu mākslas un radošuma iespējas, ko piedāvā tāds samērā sarežģīts materiāls kā metāls.

Topošajiem automehāniķiem bija iespēja iepazīties ar Preiļu muižas parku un tajā esošo dabas daudzveidību, muižas parku izveides specifiku un tradīcijas, kā arī iepazīt muižas vēsturi un leģendas. Savukārt "Nester Custom" metāla mākslas galerijā jaunieši ar aizrautību klausījās galerijas īpašnieka stāstījumā par apskatāmo mākslas darbu veidošanu, sākot no idejas līdz pat sarežģītajam tapšanas procesam un problēmām, ar ko darbu autors saskārās. Jaunieši uzdeva patiesi daudz jautājumu saistībā ar darba specifiku un ideju rašanos, tādējādi apliecinot, ka arī tehniskas specialitātes pārstāvji drīkst un spēj sevi izpaust arī mūsdienīgā un sirdi priecējošā mākslā.

 Pasākums tika organizēts, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, saņemt informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem, kultūras laikmetīgām izpausmēm.

2345678910