Daugavpils tehnikuma audzēkņi iepazina Latgales un Latvijas mākslinieku darbus

1

b_150_100_16777215_00___images_Ligo_skolas_soma_lv100-krasains.png

2020.gada 23.septembrī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros mūsu tehnikuma KS-11 un FR-11 grupu audzēkņi apmeklēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, lai iepazītos ne tikai ar pasaulslavenā Daugavpilī dzimušā mākslinieka dzīvi un darbiem, bet arī izzinātu citu Latvijas un, jo īpaši, Latgales reģiona mākslinieku daiļradi.

Centra apmeklējuma laikā īpaša uzmanība tika pievērsta ne tikai Marka Rotko personībai un viņa mākslai, bet arī Latvijas mākslinieku darbiem, kas atklāja mūsdienu Latvijas keramikas tendences un tekstūru, jaunākās vēsmas tehnoloģiju izmantošanā daiļrades procesā, kā arī māla sniegtās iespējas iekšējās pasaules izpausmei. Īpašs uzsvars tika likts uz Silvas Linartes un Pētera Martinsona darbu iepazīšanu izstādes "Divas virsotnes" apmeklējumā, izzinot un izpētot šo divu Latvijas mākslas personību devumu.

 Pasākums tika organizēts, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, saņemt informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem, kultūras laikmetīgām izpausmēm.

23445567