Latviešu mūzikas skaņas Latvijas skolas somā

koncert

b_150_100_16777215_00___images_Ligo_skolas_soma_lv100-krasains.png

2020.gada 25. un 28.septembrī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros Daugavpils tehnikuma LD‑21 un LD‑11 grupu audzēkņiem bija iespēja ieslīgt latviešu mūzikas skaņās un iepazīt gan mūsdienīgās izpausmes latviešu etnomūzikā, gan arī izbaudīt latviešu klasisko mūziku Latviešu kultūras centra orķestra "Daugavpils Sinfonietta" izpildījumā.

2020 gada. 25.septembrī Daugavpils Kultūras pilī koncertu sniedza etnomūzikas grupa "Tautumeitas", kas savā daiļradē apvieno gan tradicionālo tautasdziesmu skanējumu, kas ir tik tuvs latviskajai apziņai, gan mūsdienu muzikālās izpausmes un interpretāciju, kas piesaista šodienas klausītājus. Tajā pašā laikā šāds izpildījums nezaudē tradicionālo skanējumu un ir aktuāls, kā arī piesaista klausītāju tautas mūzikai.

Savukārt 28. septembrī audzēkņiem bija iespēja baudīt latviešu komponistu radīto mūziku Latviešu kultūras centra orķestra "Daugavpils Sinfonietta" izpildījumā. Repertuārā skanēja dažādu laikmetu mūzika, kā arī paša orķestra vadītāja veiktais vairāku klasisko darbu pārlikums orķestrim un klasiskā latviešu komponistu mūzika, piemēram, skanēja Jāņa Ivanova kompozīcijas, kā arī bija iespēja izbaudīt šūpuļdziesmu "Aijā, žūžū" ļoti interesantā un netradicionālā izpildījumā, kuru orķestrim bija pārlicis tā vadītājs Aivars Broks.

Pasākums tika organizēts, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, saņemt informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem, kultūras laikmetīgām izpausmēm.

 

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa