Lauva ģerbonī un rakstainās sporta zeķes

8

b_150_100_16777215_00___images_Ligo_skolas_soma_lv100-krasains.png

2020.gada 30.septembrī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros mūsu tehnikuma topošie klientu apkalpošanas speciālisti apmeklēja Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju un Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu.

Tehnikuma audzēkņiem bija iespēja iepazīt zemnieku dzīvi Latvijas laukos no 17. gs. beigām līdz 20. gs. 30. gadu beigām, tādējādi ar muzejiskiem līdzekļiem atklājot latviešu un citu Latvijā vēsturiski dzīvojošo tautu kultūras mantojumu, darba un sadzīves tradīcijas un estētisko pasauli. Jaunieši uzzināja, kā senatnē dzīvoja latvieši dažādos Latvijas vēsturiskajos reģionos, viņu sadzīves tradīcijas un apstākļus. Tāpat audzēkņiem bija iespēja izzināt tautastērpu vēsturi, tradīcijas un attīstību, to darināšanas metodes un specifiku, kā arī uzzināt, ka, piemēram, zeķes ar dekoratīvu atlokāmu valnīti itin nekad nav bijušas tautastērpa daļa – tā 20.gs. pirmajā pusē darināja sporta zeķes.

Savukārt zooloģiskajā dārzā visām grupām bija iespēja ne tikai iepazīties ar tur mītošajiem dzīvniekiem, bet arī uzzināt, kādi dzīvnieki mīt kuru Latvijas pilsētu un apdzīvotu vietu ģerboņos. Gida stāstījuma vadīti, audzēkņi mēģināja atpazīt gan pašus ģerboņos redzamos dzīvniekus, gan arī šīs vietas atzīmēt Latvijas kartē. Kopumā audzēkņi bija ļoti apmierināti ar braucienu un iespējām iepazīt Latvijas dabu un kultūru, sadzīvi svaigā gaisā.

Pasākums tika organizēts, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, saņemt informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem, kultūras laikmetīgām izpausmēm.

 

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa

12345678