Konkurss "Ko tu proti?"

Saistībā ar epidemioloģiskās drošības prasību piemērošanu šogad konkurss "Ko tu proti?" noritēja attālināti, tas ir, dalībnieki paši filmēja savu uzstāšanos un līdz 2020.gada 22.oktobrim iesūtīja žūrijai vērtēšanai. Konkursa mērķi ir kopt audzēkņos tādus tikumus kā atbildība, drosme, līdzcietība, mērenība, savaldība, tolerance, kā arī atklāt jaunos, talantīgos audzēkņus, kuriem ir nepieciešama atzinība un atbalsts. Daugavpils tehnikuma 1.kursa audzēkņiem tas bija īsts izaicinājums. Konkursā piedalījās 8 grupas: MT-11, LD-11, AM-11, AMV-11, FR-11, PR-11, KS-11, DT-11 grupas (49 dalībnieki ar 17 priekšnesumiem).

Šogad audzēkņi pārsteidza žūriju ar žanru daudzveidību un izpildīšanas līmeni. LD-11 grupas audzēknis R. Trizna dejoja hiphopu, A. Petrova, K. Maļavka, V. Ratkune izpildīja baletdeju; KS-11 grupas audzēknes A. Beļavska un L. Isajeva dziedāja duetā, AMV-11 grupas audzēkņi E. Veļičko, D. Filatovs, Ņ. Ivanovs, V. Matuļs gan dziedāja, gan spēlēja ģitāru, PR-11 grupas audzēkne J. Abarasa spēlēja klavieres, AMV-11 grupas audzēknis D. Filatovs spēlēja akordeonu. FR-11 grupas komanda izveidoja frizūras uz manekengalvām "Es protu rudens motīvus ievīt matu veidojumos". PR-11 grupas komanda rādīja volejbola spēles elementus un pastāstīja interesantus faktus par šo spēli. AM-11 grupas audzēknis V. Karkovskis rādīja, kā viņš pats "taisa" mūziku. Attālinātā konkursa forma ļāva izpausties sportistiem: AM-11 grupas audzēkņi A. Svencis un Ņ. Demehins demonstrēja vingrošanas elementus uz turniketa, S. Staškevičs un A. Boltrukēvičs aizraujoši rādīja savu māku boksā. AMV-11 grupas audzēknis N. Ivanovs ir īsts spēkavīrs, kurš nodarbojas ar smagatlētiku. DT-11 grupas audzēknis M. Raubiško pārsteidza ar datora grafiskā dizaina iespējām. AMV-11 grupas audzēknis K. Uškuris-Barčis radīja vieglu noskaņojumu, attēlojot parodiju par sētnieka darbu. MT-11 grupas audzēknis Ņ. Elksnītis prezentēja origami mākslu. Videooperatora sarežģīto darbu piedāvāja novērtēt PR-11 grupas audzēknis L. Driņģis.

Audzēkņu priekšnesumus vērtēja pieredzējusi žūrija. Pirmo vietu ieguva PR-11 grupa (24,5 punkti) – volejbols. 2.vietu ieguva PR-11 grupas audzēknis Leons Driņģis (23,66 punkti) par videooperatora darbu. 3.vietu žūrija nolēma piešķirt trim priekšnesumiem: AMV-11 grupas audzēknim Nikitam Ivanovam (22,83 punkti) par smagatlētiku, AMV-11 grupas audzēknim Denisam Filatovam (22,5 punkti) – par akordeona spēli un LD-11 grupas audzēknēm Anastasijai Petrovai, Karīnai Maļavkai, Viktorijai Ratkunei (22,33 punkti) – par deju. Apsveicam uzvarētājus! Paldies dalībniekiem par prezentēto prasmi un visiem, kas atbalstīja un iesaistījās darba tapšanas procesā!

Video priekšnesumi būs apskatāmi facebook lapā.

 

Informāciju sagatavoja: Audzināšanas darba nodaļas vadītāja Jeļena Dideviča