Karjeras nedēļa 2020

tra-lv-sticker-01sem school_logo

 

 

 

 

Visā Latvijā "Karjeras nedēļa" tika atzīmēta no 2020.gada 26. līdz 30. oktobrim. Diemžēl šogad Covid-19 diktē savus spēles noteikumus, līdz ar to tehnikums "Karjeras nedēļas" laikā nevarēja vērt savu trīs korpusu durvis un piedāvāt skolēniem aizraujošas un profesionāli izzinošas aktivitātes, tomēr "Karjeras nedēļa" tehnikumā tika aizvadīta lietderīgi!

Šīs nedēļas laikā Daugavpils tehnikumā norisinājās vairākas aktivitātes, piemēram, tika sagatavotas un novadītas tematiskās klases stundas: paldies skolotājai Jūlijai Plečkenai, kura ar savu grupu (FR-21) nolēma iztirzāt dzīves mērķu sasniegšanas principus. Paldies arī tiem, kuri piedāvāja pedagogam karjeras konsultantam iespēju klases stundas ietvaros ar audzēkņiem pārrunāt tik aktuālos darba meklēšanas jautājumus un karjeras attīstības perspektīvas (ATS-31, AM-21, DT-21, TT-41 un KS-41).

Jāpiemin, ka "Karjeras nedēļas" pasākumos iesaistījās arī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), kas organizēja valsts mēroga diskusijas vecākiem, skolotājiem un audzēkņiem. Šīs diskusijas varēja ne tikai vērot tiešsaistē, bet arī ikvienam interesentam tika sniegta iespēja tajās iesaistīties, savukārt ikviens, kas nespēja šīs diskusijas vērot tiešsaistē, var noskatīties ierakstu: diskusija jauniešiem "Uzklausi, padomā un izlem pats!" pieejama https://youtu.be/csxpR1BPdGU; savukārt diskusija vecākiem: https://youtu.be/SQiLyPrJEiw.

Jāatzīmē, ka "Karjeras nedēļas" ietvaros ļoti produktīvi bija tie pasākumi, kuros tika iesaistīti mūsu mācību iestādes absolventi, jo dažkārt jauniešiem ir vitāli svarīgi iegūt informāciju par sagaidāmajām karjeras iespējām un izaicinājumiem tieši no tiem cilvēkiem, kas viņiem jau ir vairākus soļus priekšā. Tādā veidā audzēkņi, kuri atrodas karjeras ceļa sākumā, spēj labāk sagatavoties nākotnei. Liels paldies visiem Daugavpils tehnikuma absolventiem, kuri atsaucās aicinājumam un piedalījās "Karjeras nedēļas" pasākumos, piemēram, grupa PR-21 videokonferences formātā iepazinās ar mūsu 2019. gada absolventu Staņislavu Grigorjevu, kurš jau kopš kvalifikācijas prakses laika strādā vienā no lielākajām IT kompānijām Latvijā SIA "C.T.Co". Prieks, ka pasākumā piedalījās arī viesi – Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja 9. klašu ieinteresētie audzēkņi.

Savukārt grupas ATS-21 klases audzinātāja Ņina Smuļko "Karjeras nedēļas" ieskaņā oktobra sākumā organizēja tikšanos ar 1996.gada tehnikuma absolventu Oļegu Kovaļonoku – VAS "Latvijas dzelzceļš" Daugavpils nodaļas elektrotehniskās pārvaldes mikroprocesoru centralizācijas inženieri –, kurš iedvesmoja klausītājus ne tikai ar stāstu par savas profesionālās karjeras ceļu, bet arī dalījās iespaidos par savu unikālo hobiju: Oļegs kopā ar dēlu nodarbojas ar moto tūningu, proti, tehniski un mākslinieciski pārbūvē motociklus!

Interesantu pieeju absolventu uzrunāšanai izvēlējās EM-21 grupas audzinātāja Oksana Kartašova. Viņa aicināja elektrotehniķu grupas absolventus video formātā atbildēt uz audzēkņu jautājumiem par karjeras izvēli. Aicinājumam atsaucās un pieredzē dalījās J.Ivanovs, M.Kalnageidāns, O.Keidāns un V.Vorslo.

Lai arī epidemioloģiskie ierobežojumi sašaurināja tehnikuma audzēkņu iespējas apmeklēt uzņēmumus un iepazīt to darba vidi klātienē, tomēr jāsaka liels paldies tiem uzņēmumiem, kuri bija atsaucīgi un paši piedāvāja videokonferences formātā apspriest karjeras jautājumus. Kā lielisku piemēru varētu minēt kompānijas "Accenture" tiešsaistes prezentāciju un diskusiju, kurā piedalījās skolotāja Olga Bazarova ar savu audzināmo grupu DT-41. Pasākuma laikā dalībnieki iepazinās ar IT kompāniju attīstības tendencēm, mūsdienu darba principiem IT vidē, kā arī ar mācību un pārkvalifikācijas iespējām sadarbībā ar kompāniju "Accenture".

Paldies visiem dalībniekiem par aizraujošo nedēļu!

 

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs