Noslēgusies dalībnieku atlase Erasmus+ ārvalstu praksēm

Noslēgusies dalībnieku atlase (audzēkņu prakse ārvalstīs) Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.1 (KA1) "Profesionālās izglītības sektors" projektā "Jauna pieredze maina dzīves" (Nr. 2020-1-LV01-KA116-077195) 2020.-2022.gadā.

Neskatoties uz šī brīža epidemioloģisko situāciju, Daugavpils tehnikums turpina īstenot mobilitātes projektus, saviem audzēkņiem piedāvājot iespēju doties mācību praksē savā specialitātē kādā no Eiropas Savienības valstīm. Tas tiek darīts, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus, tādējādi mobilitātes tiks īstenotas tikai tad, kad to ļaus epidemioloģiskā situācija Eiropā. Lai turpinātu projektu īstenošanu, ikvienam šogad piedāvāto kvalifikāciju (AM, PR, DT, EM, LD, TT, FR, KS) Daugavpils tehnikuma 2.-4. kursa audzēknim bija iespēja pieteikties Erasmus+ prakses veikšanai ārvalstīs, elektroniski iesūtot sagatavoto pieteikumu.

Šī gada atlasē tika saņemts 41 pieteikums. Konkursa komisija, pamatojoties uz apstiprinātajiem vērtēšanas kritērijiem, pieņēma lēmumu dalībai projektā apstiprināt 21 dalībnieku. Ar rezultātiem iespējams iepazīties šeit.

Papildus informāciju var saņemt Projektu un ārējo sakaru nodaļā Strādnieku ielā 16, 203.kab. (e-pasts:  Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , tālr. 22373488, 29957750, 29995914).

Ar izvēlētajiem projekta dalībniekiem sazināsies Projektu un ārējo sakaru nodaļas darbinieki, lai informētu par turpmāko rīcību.

Erasmus+ prakses mērķis ir palīdzēt audzēkņiem piemēroties Eiropas Savienības darba tirgus prasībām; sniegt iespēju attīstīt profesionālās prasmes, tajā skaitā valodas prasmes un uzlabot sapratni par ekonomisko un sociālo kultūru attiecīgajā valstī kontekstā ar darba pieredzes iegūšanu; veicināt labi kvalificētu, atvērtu un starptautiski pieredzējušu topošo profesionāļu attīstību.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.