Virtuālā ekskursija starptautiskā loģistikas uzņēmuma "MSC" Rīgas pārstāvniecībā

tra-lv-sticker-01

2020. gada 27. novembrī Eiropas prasmju nedēļas ietvaros notika virtuālā ekskursija starptautiskā loģistikas uzņēmuma "Mediterranean Shipping Company" ("MSC") Latvijas filiālē. Ekskursija tika organizēta "Transporta pārvadājumu komercdarbinieks" un "Loģistikas darbinieks" mācību grupām, kā arī Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja audzēkņiem. Pasākumā laikā ar savu pieredzi dalījās Rodions Širajevs, "MSC Shared Service Center Riga" direktors, un Anna Demidova, Klientu apkalpošanas departamenta vadītāja. Semināru organizēja pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs un Lilita Večerska, "MSC" Mārketinga daļas vadītāja. Kopumā pasākumā piedalījās vairāk nekā 20 tehnikuma audzēkņi un profesionālās vidējās izglītības skolotājs Dmitrijs Sirotko.

"Mediterranean Shipping Company" ir privāta kuģniecības kompānija, kas atrodas Ženēvā (Šveice) un atbilstoši konteinerkuģu tilpumam ieņem otro vietu pēc "A.P. Moller-Maersk". 2017. gada novembra beigās tā apkalpoja 506 kuģus, pārvadātais apjoms veidoja 3,14 miljonus 20 pēdu ekvivalentu. "MSC" ir viena no pasaules vadošajām konteineru pārvadājumu līnijām, kurai arī pieder apakšuzņēmums "MSC Cruises".

"MSC Cruises" ir lielākā privātā kruīza kompānija pasaulē, kurā strādā aptuveni 23 500 cilvēku visā pasaulē, un no 2017. gada tai ir biroji 45 valstīs, kas, savukārt, padara to par ceturto lielāko kruīza līniju pasaulē. Kompānijai "MSC" ir 480 biroji 155 pasaules valstīs, kur nodarbināti vairāk nekā 28 000 darbinieku. "MSC" kuģniecības līnija šķērso vairāk nekā 200 tirdzniecības maršrutus, ieejot vairāk nekā 315 ostās. "MSC" pārvalda kuģus ar ietilpību līdz 23 756 TEU, ieskaitot (no 2019. gada) divus lielākos konteineru kuģus pasaulē – "MSC Gülsün" un "MSC Samar".

Pasākuma mērķi bija iepazīt kompānijas darbību, vērtības, attīstības perspektīvas COVID-19 laikā, izzināt audzēkņu izvēlētās profesijas būtību un specifiku, kā arī sniegt audzēkņiem priekšstatu par darba un izaugsmes iespējām, pabeidzot mācību iestādi.

Pasākuma gaitā audzēkņi uzzināja par profesijas realitāti, stūrakmeņiem un aktualitāti mūsdienās, kā arī uzdeva jautājumus par to, kā iespaidot darba devēju un kā izveidot kontaktu ar darba kolektīvu. Divu stundu laikā Rodions Širajevs, Lilita Večerska, Anna Demidova un Dmitrijs Sirotko dalījās ar savām teorētiskajām zināšanām un praktisko pieredzi muitas, loģistikas un komercdarbības jomās, lai radītu audzēkņiem atbilstošu un skaidru priekšstatu par mūsdienīgām attīstības tendencēm jūras transporta pakalpojumu sektorā. Lai ieinteresētu audzēkņus mācībās un turpmākā darbiekārtošanā starptautiskos uzņēmumos, kā arī paplašinātu redzesloku par konteinervedēju iespējam, Dmitrijs Sirotko iniciēja diskusiju par jūras konteinervedēju attīstības perspektīvām un kuģubūves tehniskiem risinājumiem.

Pasākuma laikā audzēkņi guva vērtīgu pieredzi, kontaktējoties ar loģistikas nozares profesionāļiem, kas ir tieši saistīti ar jūras pārvadājumu specifiku. Iegūtā pieredze jo īpaši noderēs audzēkņiem priekšmeta "Kravu transportēšanas procesa uzraudzība un datu analīze" eksāmenā un kvalifikācijas eksāmena kārtošanā, kā arī tā ir laba motivācija audzēkņiem papildināt savas zināšanas un arī turpmāk piedalīties dažādos pasākumos, kas saistīti ar izvēlēto profesiju.

Paldies kompānijai "MSC Shared Service Center Riga" un personīgi Lilitai Večerskai arī par spēli ar balviņām.

 

P.S. https://www.youtube.com/watch?v=Qk2xELu1ioU – iespēja vērot "MSC Gülsün" ienākšanu Gdaņskas ostas DCT 2019. gada 23. augustā.

 

Informāciju sagatavoja: Dmitrijs Sirotko

img 20201127_133419 2img 20201211_125436