Eiropas profesionālo prasmju nedēļa Daugavpils tehnikumā

tra-lv-sticker-01

2020.gada novembrī, precīzāk, no 9. līdz 13. novembrim, visā Eiropā norisinājās profesionālo prasmju nedēļa. Eiropas profesionālo prasmju nedēļa – tā ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai izceltu labāko, ko piedāvā profesionālā izglītība un apmācība (PIA), organizējot tūkstošiem aktivitāšu visā Eiropā. Lai arī oficiāli šī nedēļa tika atzīmēta novembra sākumā, ar to saistīti un tai veltīti pasākumi norisinājās jau no marta un līdz pat decembrim.

Daugavpils tehnikumā iekļaušanai Eiropas profesionālo prasmju nedēļas pasākumu lokā tika apstiprināti 3 pasākumi: "Erasmus kaleidoskops" Erasmus dienu ietvaros (15.10.2020.), IKT jomai veltīta videokonference par kompānijas SIA "C.T.Co" darbību (26.10.2020.), kā arī virtuālā konference-ekskursija jūras kravu pārvadājumu kompānijas "Mediterranean Shipping Company" Latvijas filiālē (27.11.2020.).

Savukārt galvenais profesionālo prasmju nedēļas pasākums – pieredzes apmaiņas konference – tika organizēts Berlīnē no 9. līdz 13. novembrim, kur tiešsaistes formā bija iespējams piedalīties arī vairākiem Daugavpils tehnikuma darbiniekiem. Šīs nedēļas laikā tika iegūta informācija gan par Eiropas Māceklību aliansi, gan par nākotnes prasmju pieprasījumu un tendencēm Eiropas darba tirgū, gan arī zaļo un digitālo attīstību profesionālās izglītības sektorā, gan ES fondu sniegtajām iespējām profesionālās izglītības pilnveidei un kvalitātes paaugstināšanai.

 

 

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa