Cirka izrāde "Alise Brīnumzemē" Daugavpils tehnikumā

picture 7

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros 2021.gada marta un aprīļa mēnesī Daugavpils tehnikuma ATS-21, ATS-31, DT-31, TT-31 un LD-21 grupas audzēkņiem tika piedāvāts noskatīties Latvijas iluzionistu Pecolli teātra / cirka izrādi "Alise Brīnumzemē – "Ah...Liz"" video ierakstā ar oriģinālajiem Elitas Patmalnieces radītajiem tērpiem, piena dūmu paklājiem, ārzemju cirka māksliniekiem un galvu reibinošiem priekšnesumiem.

Vēsture rāda, ka cirks parasti apvieno dažādu valstu un dažādu tautību māksliniekus. Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli nes Latvijas vārdu pasaulē, un viņu jaunākās izrādes tapšanā piedalījušies izcilākie Latvijas mākslinieki, kas radījuši gan tērpus, gan izrādes atribūtiku, gan gaismas-skaņas efektus. Izrādes mērķis ir izcelt brīnišķīgo un mūžam aktuālo literāro darbu "Alise Brīnumzemē", kā arī nodemonstrēt, ka Latvijā ir iespējams radīt pasaulē pieprasītu un augstvērtīgu cirka mākslas izrādi.

Kā norādīja LD-21 grupas izglītojamie pēc šīs cirka izrādes noskatīšanās, visi ieguva daudz pozitīvu emociju. Uz skatuves viss bija attēlots ļoti krāsaini, ar košiem kostīmiem, akrobātiskiem trikiem. Izrādē ikvienu pārsteidza zaķa ekvilibrista neticami augstā krēslu piramīda Tējas ballītē, iluzionisma mākslas lietojums Alises izmēra pārvērtībās, Cepurnieka triki un joki ar cepurēm un dzīvā mūzika cilvēka–orķestra izpildījumā. Paldies "Latvijas skolas somai" par iespēju apmeklēt burvīgo izrādi!

Programmas "Latvijas skolas soma" pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem, un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

 

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa