Kur māksla saskaras ar zinātni...

picture 7

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros 2021.gada martā un aprīlī Daugavpils tehnikuma PR-11, DT-31, EM-11, EM-31, EM-21 un LD-11 grupas audzēkņi piedalījās "Laboratorium" piedāvātajā tiešsaistes nodarbībā "Zinātnes un mākslas krustpunkti".

Tā kā izglītojamie jau bija noskatījušies Latvijas vēsturisko pilnmetrāžas filmu "Dvēseļu putenis", uz šīs filmas bāzes audzēkņiem bija iespēja uzzināt, kā mūsdienu zinātne palīdz veidot filmas specefektus un atklāt filmēšanas noslēpumus.

Aizraujošā un interaktīvā veidā mūsu audzēkņi uzzināja, kā gatavo mākslīgās asinis un speciālus degošus šķidrumus, varēja izbaudīt neliela sprādziena imitāciju, iepazina grima veidošanas un asiņainu rētu radīšanas pamatus. Tā ir māksla un zinātne, ko speciālisti rada aizkulisēs, lai pēc iespējas precīzāk attēlotu filmā redzamos efektus.

Audzēkņi ar interesi iesaistījās diskusijā un vēroja, kā nodarbības vadītāji radīja specefektus. Vienīgais, kas raisīja nožēlu, bija tas, ka nodarbība notika attālināti, nevis viņu acu priekšā.

picture 8

Programmas "Latvijas skolas soma" pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

 

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa