Ķieģelīši karjeras plānošanai

121776002 380428833094581_8106951756718111095_n

Maija beigās pēc centralizēto eksāmenu nokārtošanas daudzi no audzēkņiem jau sāk gatavoties vasarai un plānot pludmales vai kafejnīcu apmeklējumu. Bet tiem, kam ir saglabājies vairāk spēka, gribētos atgādināt par iespēju konstruktīvāk plānot savu nākotni, parūpēties par savas karjeras pilnveidi. Šajā kontekstā minēsim divus aspektus.

Pirmkārt, mums turpinās un arī nākamajā mācību gadā turpināsies projekts "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" (ESF Nr.8.3.5.0./16/I/001), un Jums ir tiesības saņemt individuālas karjeras konsultācijas (IKK).

Ja Jūsu galvā rodas jautājumi, kuri var traucēt izbaudīt vasaras laiku, piemēram:

Vai es izdarīju pareizu profesionālo izvēli?

Kā rakstīt CV un motivācijas vēstuli?

Kāpēc man jāzina tik daudz dažādu priekšmetu?

Kā sagatavoties darba intervijai?

Cik pieprasīta ir mana profesija?

Kā es varu labāk mācīties?

Kur un kā meklēt darbu?

Kur mācīties tālāk?

Kā efektīvāk saplānot laiku?

Kā izdarīt pareizo izvēli?

Jūs droši varat tos apspriest ar Daugavpils tehnikuma pedagogu karjeras konsultantu Sergeju Bogatkeviču. Kontaktinformāciju Jūs varat atrast tehnikuma mājaslapā.

Neaizmirstiet – nav nepareizu atbilžu, ir tikai neuzdoti jautājumi!

Otrkārt, gribētos atgādināt Jums Par Erasmus+ projekta iespējām karjeras attīstībā.

Sākot ar 2021. gadu, ik gadu ārzemju praksē varēs doties pilnīgi visu izglītības programmu izglītojamie. Līdz šim izglītojamie ir guvuši praktisko pieredzi tādās valstīs kā Itālija, Vācija, Spānija, Grieķija, Portugāle. Savukārt turpmākajos gados valstu loks ārzemju praksēm tiks paplašināts, iekļaujot tādas valstis kā Francija, Īrija, Austrija, Malta un Polija.

Mobilitātes izdevumi tiek segti no programmas līdzekļiem, tādēļ atlases procesā īpaši svarīgi ir atlasīt piemērotākos un motivētākos dalībniekus. Kā pamats veiksmīgai dalībai mācību praksē ārzemēs ir kvalitatīvi apgūti profesionālie mācību moduļi, kā arī labas angļu valodas zināšanas.

Erasmus+ prakse ārzemēs – tā ir gan profesionālās pieredzes paplašināšana un valodas prasmju nostiprināšana, gan interesanta kultūras programma, gan patstāvīgas dzīves pieredze, kas veicina pārliecinātības sajūtu par saviem spēkiem un attīsta prasmi rīkoties svešā vidē.

Covid-19 beigsies, tāpēc esiet gatavi izmantot iespējas!

 

Informāciju sagatavoja: Sergejs Bogatkevičs un Sandra Celmiņa

32