Izzinot Portugāli virtuāli…

lese

No 2021. gada 2. marta līdz 23. martam četru pēcpusdienu garumā 3 Daugavpils tehnikuma skolotāji – Jeļena Dideviča, Aleksandra Pomitkina un Oļegs Ostrovskis – Erasmus+ programmas projekta “Kompetenču pieejā balstīts mācību saturs” (Nr. 2019-1-LV01-KA101-060158) ietvaros piedalījās virtuālajā mobilitātē Portugāles Loules vidusskolā. Skola izmanto kompetenču pieeju izglītībā. (www.es-loule.edu.pt)

Virtuālās mobilitātes laikā tehnikuma skolotājiem tika piedāvāta programma, kuras laikā bija iespēja izzināt Portugāles izglītības sistēmu – sākot no pirmsskolas izglītības, pamatizglītības (kas ir sadalīta 3 posmos) līdz vidējai un profesionālajai izglītībai. Skolotāji salīdzināja Portugāles un Latvijas izglītības sistēmu, pievērsa uzmanību labās prakses piemēriem. Darba vērošanas laikā bija gan iespēja iepazīties ar vispārizglītojošo mācību priekšmetu plānu, gan arī izpētīt svešvalodu mācību programmu, jo īpaši iepazīstoties ar ārpusskolas aktivitātēm, kas veicina svešvalodu apguvi starpkultūru vidē.

Tehnikuma skolotāji iesaistījās sarunās un diskusijās ar Loules vidusskolas starptautisko projektu vadītāju, izglītības metodiskās apvienības vadītāju, kā arī skolotājiem. Sarunu laikā tika izpētīta skolas dzīve un mācību procesa organizēšana, kā arī iepazīts portugāļu komandas darbs.

Pēdējā tiešsaistes sanāksmē visi projekta dalībnieki saņēma ielūgumu uz pasākumu-vebināru “Mācīšana un mācīšanās pēc Covid-19 izolācijas un karantīnas” (https://mintedu.eu/). Sesijas laikā bija iespēja dalīties pārdomās un diskutēt ar citiem vebināra kolēģiem no Portugāles, Lietuvas, Polijas un Rumānijas skolām. Eiropas kolēģi dalījās pieredzē par dažādu izglītības platformu un izglītības digitālo resursu izmantošanu, runāja par skolas un profesionālās apmācības specifiku savās valstīs.


Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa

123esdlmini