Daugavpils tehnikuma audzēkņi iepazīst kino mākslu

picture 1

Pateicoties jau iepriekšējā semestrī uzsāktajai veiksmīgajai sadarbībai ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību, arī šī mācību gada otrajā semestrī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros Daugavpils tehnikuma grupu audzēkņi turpināja iepazīties gan ar jaunākajām, gan ar kultūras mantojumam piederīgām latviešu kino vērtībām, lai bagātinātu latviešu valodas, literatūras, valodas kultūras izpratnes vai audzināšanas stundas mācību tēmas.

Latvijas Kinematogrāfistu savienības projekts "Kino visiem un visur Latvijā" darbojas kopš 2010. gada un nodrošina gan galvaspilsētas, gan reģionālajām kultūras un izglītības iestādēm jaunu un senāk uzņemtu latviešu filmu izplatīšanas un kinolektoriju ciklu nepārtraukti visa gada garumā.

Programmas ietvaros audzēkņi noskatījās latviešu kino filmas ar plašu tematiku: filmas par vēsturiskām personībām un notikumiem, jaunas spēlfilmas, kā arī latviešu literatūras klasiku un filmas par laikmetīgās mākslas izpratni, piemēram, tādas filmas kā "Homo Novus", "Es esmu šeit", "Bille", "Zigfrīds Anna Meierovics", "Baltu ciltis", "Dvēseļu putenis", "Romeo n' Džuljeta", "Sapņu komanda 1935", "Baiga vasara", "Jelgava '94", "Mammu, es tevi mīlu".

Pēc kinofilmu vērošanas audzēkņi iesaistījās atgriezeniskās saites sniegšanā, piedaloties diskusijās, izstrādājot pārspriedumus, rakstot esejas un izpildot skolotāju sagatavotos uzdevumus.

Kā atzīst paši audzēkņi, kino medija izmantošana mācību procesu veido vieglāku, interesantāku un aizraujošāku, veidojot labāku izpratni par dažādām izglītojošām tēmām vienkopus.

Programmas "Latvijas skolas soma" pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

 

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa