Dueta "Santehniķi" muzikālā saruna "Kā no nekā radīt mūziku"

picture 1

2021.gadā no 26. līdz 28. maijam Daugavpils tehnikuma grupu TT-31, EM-31, EM-21, EM-11, ATS-31, FR-31, VKV-41, L-41, DT-41, TT-41, ATS-41, EM-41, KS-41 audzēkņi programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros iepazina duetu "Santehniķi".

2015.gadā duetu "Santehniķi" nodibināja ogrēnieši Elans Pureklis un Emīls Mangulis. Jaunieši ir izveidojuši Latvijā neredzētu un interesantu mūzikas instrumentu, kuru sauc par trubofonu. Savu instrumentu, kas pasaulē esot tikai divi vai trīs, puiši saķīlējuši paši, vien beigās piepalīdzot speciālistam to noskaņot.

Nodarbības laikā duets "Santehniķi" izstāstīja audzēkņiem par savu pieredzi mūzikā un šovbiznesa jomā, iepazīstināja ar instrumenta tapšanas gaitu, tā sastāvdaļām un skanējumu – instrumenta galvenā sastāvdaļa ir visparastākās santehnikas caurules, bet "kociņu" vietā noder pludmales čības. Tāpat puišu izpildījumā bija iespējams dzirdēt dažādus pasaules klasikas skaņdarbus un mūsdienu populāras dziesmas.

picture 4

Audzēkņi atzinīgi novērtēja dueta "Santehniķi" uzstāšanos. Viņuprāt, koncertlekcija bija vērtīga un saturīga, kuru ieteiktu noskatīties arī draugiem un radiniekiem. Audzēkņi, kuri arī nodarbojas ar mūziku un mūzikas instrumentiem, īpaši atzīmēja puišu talantu un pasniegto informāciju. Kā norādīja ATS-31 grupas audzēkne Rada Marija Mironova, ja viņai būtu iespēja satikties ar Emīlu un Elanu personīgi, viņa labprāt padalītos ar savu pieredzi un piedāvātu viņiem sadarbību. Audzēkņi novēlēja duetam "Santehniķi" veiksmi turpmākajā darbībā un daudz ideju, ar ko pārsteigt Latvijas klausītājus.

Programmas "Latvijas skolas soma" pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

 

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa