Erasmus+ projekts „Jaunā pieredze maina dzīves": elektrotehniķu prakse Marseļā

sem school_logo

No 2022. gada 9. janvāra līdz 2022. gada 29. janvārim Erasmus+ programmas KA1 pamatdarbības profesionālās izglītības sektora projekta "Jauna pieredze maina dzīves" (Nr.2020-1-LV01-KA116-077195) ietvaros ārvalstu mācību praksē uz Marseļu (Francija) devās 2 Daugavpils tehnikuma 3.kursa izglītojamie: Rihards Lauskis un Maigurs Upenieks (EM-31).

Abi izglītojamie praktiski izzināja darbu ar iekšējām elektroinstalācijām, kā arī daudz uzzināja par elektromontāžas procesu – rasēšanu, shēmu veidošanu, labas elektriskās instalācijas rādītājiem.

Prakse sevī iekļauj ne tikai to zināšanu, ko māca tehnikumā, pilnveidošanu, bet arī zināšanas par valsti. Tāpēc izglītojamie arī aktīvi ceļoja pa ievērojamām pilsētas vietām: apmeklēja Notre-Dame de la Garde baziliku, Saint-Victor baziliku, Marseļas katedrāli de la Majora, Veco ostu, Calanques nacionālo parku, devās arī uz pilsētu Nīmu. Abiem izglītojamajiem šī bija pirmā viesošanās Francijā, viņiem viss ļoti patika un uz ilgu laiku paliks atmiņā. Izglītojamie ir apmierināti ar praksi Francijā, ar iegūtajām un nostiprinātajām praktiskajām un teorētiskajām zināšanām.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu "Jauna pieredze maina dzīves" (Nr. 2020-1-LV01-KA116-077195) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja Projektu nodaļa