Erasmus+ projekts „Jauna pieredze maina dzīves": loģistikas darbinieku un programmēšanas tehniķu prakse Maltā

sem school_logo

No 2022. gada 13. februāra līdz 2022. gada 5. martam Erasmus+ programmas KA1 pamatdarbības profesionālās izglītības sektora projekta "Jauna pieredze maina dzīves" (Nr.2020-1-LV01-KA116-077195) ietvaros ārvalstu mācību praksē uz Maltu devās 5 Daugavpils tehnikuma 3. un 4. kursa izglītojamie: Inta Antoneviča (PR-41), Aleksandrs Ivanovs (PR-31), Iļja Silovs (PR-31), Valerija Greibo (LD-31), Sandra Soma (LD-31).

Prakses organizatore Maltā Roberta Serra parūpējās par izglītojamo pozitīviem iespaidiem gan par valsti, gan par tautu, gan par Maltas dabu un noteikti – par praksi.

Izglītojamajiem tika piedāvātas dažādas prakses vietas. Tā I.Antoneviča stažējās IT mācību centrā „Horizon 2000 Computer System&Horizon 2000 Computer Training Centre", kur viņa spēja izgatavot jauna EIKT produkta prototipu, veidot datu bāzes un lietot tās vadības sistēmas programmatūras vienībām nepieciešamajā apjomā, darboties pie dizaina veidošanas, rediģēšanas photoshop GIMP lietotnē, pie datortīklu uzdevumu, prezentāciju veidošanas, programmu testēšanas, defragmentēšanas, diska tīrīšanas, ļaunprātīgas programmatūras noņemšanas, pretvīrusu programmu atjaunošanas un Windows atjaunināšanas. Iļjas Silova un Aleksandra Ivanova uzdevumi tika saistīti ar sistēmas administrēšanu. Viņi nodarbojās ar privātās informācijas kārtošanu drošās vietās, valdības programmatūras instalēšanu un pārinstalēšanu. Sākumā darbs likās sarežģīts, bet tehnikuma izglītojamie veiksmīgi ar to tika galā.

Valerijas Greibo prakse bija pilsētā Luka, uzņēmumā „BAS limited", kas piedāvā ekspeditoru pakalpojumus. Valerija strādāja ar dokumentāciju, ar programmām, kur noformē pasūtījumus, sistematizēja informāciju, aizpildīja pārvadājumiem nepieciešamo dokumentāciju. Īpaša bija pieredze, strādājot ar jūras pārvadājumiem, ko prakses laikā Latvijā nav iespējams apgūt. Sandra Soma praktizējās uzņēmumā DHL. Tur viņas pienākumos bija deklarāciju aizpildīšana, pasūtījumu pieņemšana un izsekošana.

Visi izglītojamie aktīvi centās izzināt Maltas salu, tās kultūru un vēsturi, ceļojot savā brīvajā laikā. Viņi arī iepazinās ar Čehijas un Itālijas studentiem, kas arī atradās praksē Maltā. Atgriežoties mājās, visi uztur draudzīgas attiecības. Daugavpils tehnikuma izglītojamie bija ļoti apmierināti ar iespēju iziet praksi Maltā, piedaloties projektā „Jauna pieredze maina dzīves".

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu "Jauna pieredze maina dzīves" (Nr. 2020-1-LV01-KA116-077195) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja projektu nodaļa